• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бути українцем - це стильно, модно і сучасно. Тиждень української мови та літератури у Ковтунівському НВК

Бути українцем - це стильно, модно і сучасно. Тиждень української мови та літератури у Ковтунівському НВК

2018-05-21

/Files/photogallery/33106777_196102567871507_4249835281437425664_n.jpg

З 14 по 18 травня у Ковтунівському НВК проходив тиждень української мови та літератури. Кожен день мав певну назву і присвячений певній подій. Так, понеділок був оголошений Днем матері (який святкувався у неділю, 13 травня), вівторок, 15 травня – День сім’ї, середа, 16 травня – День гумору, четвер, 17 травня – День вишиванки, п’ятниця, 18 травня – День Європи в Україні (що відзначається у суботу, 19 травня).

До Дня матері були проведені: конкурс вітальних листівок «Тепло материнського серця», у якому перемогу отримав Литвиненко Ілля, учень 6 класу, та конкурс учнівських творів «Мама – найближча у світі людина», переможцями якого стали Нестерова Марина (10 клас), Вербицька Дарина (9 клас) та Загуменна Ірина (9 клас).

До Дня сім’ї були проведені: виставка родинних альбомів «Моя сім’я – моя святиня», конкурс творчих робіт «Миттєвості сімейного щастя» та виховний захід для учнів 9 класу «Моральні основи сім’ї. Еволюція сімейних відносин».

У День гумору пройшов урок-гуморина «Перли народного гумору» у 6 класі, у ході якого визначили найкращого автора байки – Аврамкина Олександра та найкращих читців гумористичних творів: Литвиненка Іллю, Лавренко Еліну та Нестерову Юлію.

День вишиванки відзначили флешмобом «Вдягни вишиванку – відчуй себе українцем» та виставкою вишиваних робіт «Вишиваю на щастя», у якій відзначилась учениця 8 класу Дурманова Анна.

До Дня Європи в Україні було проведено конкурс фотоколажів «Ми – європейці» та годину спілкування у 10-11 класах «Імідж України в Європі».

Заходи, проведені протягом тижня, сприяли всебічному розвитку школярів, зокрема, патріотичних почуттів і розуміння, що бути патріотом – це стильно, модно і сучасно.

Всі переможці при підведенні підсумків тижня були нагороджені солодкими призами.

Кiлькiсть переглядiв: 305

Коментарi