• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень толерантності в нашому навчальному закладі

Тиждень толерантності в нашому навчальному закладі

2017-11-20

/Files/images/den_tolerantnost/mejdunarodnyy-den-tolerantnosti.jpg

З 13 по 17 листопада 2017 року в Ковтунівському НВК пройшов тиждень Толерантності під гаслом: «Виховуємо толерантність разом», в рамках якого було заплановано і проведено ряд заходів з урахуванням всіх вікових категорій дітей.

На загальношкільній лінійці було надано інформацію про Міжнародний день Толерантності, та як розуміють слово «Толерантність» в різних країнах світу./Files/images/den_tolerantnost/mC71sXnLdXc.jpg

Протягом всього тижня проводились конкурс малюнків «Толерантність врятує світ» та конкурс на кращу казку про толерантність один до одного.

Дуже цікаво і активно пройшло заняття з елементами тренінгу «Дружба» для учнів 1-2 класу, метою якого було виховувати почуття справжньої дружби, колективізму, чесності, щирості у відносинах, відповідальності перед другом, уміння допомогти у важку хвилину.

Молодші школярі із задоволенням виконували всі поставлені завдання, а особливо їм сподобалось малювати свого справжнього друга./Files/images/den_tolerantnost/_8Eql1BcUiQ.jpg

Учні 6-7 класів прийняли участь у круглому столі «Що таке толерантність?», метою якого було показати учням значущість толерантної поведінки під час взаємодії з іншими, формувати навички спілкування, безконфліктної взаємодії. Діти не тільки теоретично, а й практично змогли переконатися в важливості толерантного спілкування між собою.

Для учнів 3-4 класів практичним психологом було проведено психологічну гру «Толерантність – це дружба», де діти закріпили отримані знання з зазначеної теми та позмагалися в запропонованих конкурсах. За допомогою жеребкування діти об’єдналися в дві команди: «Толерантність» та «Талісмани». Учасники гри були активними, із захватом змагалися між собою. З невеликим відривом перемогла команда «Толерантність» у складі якої були такі учні: Похтель Д., Єрко В., Кондратенко Н., Сакун А., Шестопал А., Веретеніков М., які були нагороджені солодкими призами. Також для учнів 3 класу був проведений урок гарної поведінки «Озирнись на свій вчинок», метою якого навчити учнів виявляти терпимість до думок, поглядів, поведінки інших людей.

Учні 10-11 класів, в рамках тижня толерантності, розглянули дуже актуальну і важливу тему: «Міжетнічна толерантність – шлях до миру і злагоди». А для учнів, що мають агресивну поведінку була проведена казкотерапія: «Про їжачка, який хотів привернути до себе увагу». Учасниками цього заходу були такі учні як Похтель Д., Мухамеджанов А., Лисюк Я.

Для учнів 8-9 класів був проведений конкурс знатоків «Що я знаю про толерантність?»./Files/images/den_tolerantnost/bIuZss4ZcVI.jpg

Команди «5 елемент» та «Дивиргенти» змагалися за звання «кращі знатоки принципів толерантності». Перемогу та солодкі призи одержала команда «Дивиргенти» у складі: Бабак Л., Ворошило О., Дурманової А. та Окунєвої Дарини.

Найактивнішими учасниками тижня Толерантності було визнано учнів 1-2 класів./Files/images/den_tolerantnost/PWJQOeSnUk4.jpg

Тиждень Толерантності в нашій школі завершився підведенням підсумків на загальношкільній лінійці та нагородженням переможців конкурсів солодкими призами.

Ю.М. Корж, практичний психолог

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi