З Днем Учителя!

2017-09-29

Щоденна праця вчителя – священна

Всі великі люди схожі у одному – у них були гарні вчителі. Вчитель – одна з найдревніших професій у світі. І одна з найпочесніших. І, хоча ця справа і непроста, більшість учителів люблять свою роботу./Files/images/den_uchitelya/IMG_2249.JPGТак зустрічали учні школи своїх педагогів!

І я сама дуже люблю свою роботу, незважаючи на труднощі, які періодично виникають на шляху. Люблю своїх учнів (і вони про це добре знають), люблю своїх колег, які завжди підтримають і відгукнуться у скрутну хвилину, люблю бути творцем на уроках.

Урок для мене – ніби маленький спектакль. Встигаєш побути і співаком, і стендапером, і актором. І не страшно бути смішним, незграбним чи недолугим, бо діти люблять вчителя саме таким: природнім, своєрідним. Поряд з таким вчителем учні не бояться бути собою, висловлювати свої думки, довіряти.

Довіра – це найцінніше, що є у стосунках вчителя з учнями. Стосунки, побудовані на довірі, як на мене, міцніші і приносять кращий результат. А результат у нашій роботі – головне, бо вчитель пізнається по своїм учням. Дуже сподіваюсь, що й випускники інколи згадують мене, колег, школу «незлим тихим словом».

Я твердо переконана, що вчителі, які люблять свою роботу, своїх учнів, ніколи не старіють душею. Вони постійно розвиваються, завжди залишаються сучасними. Адже вчителі не лише навчають, а й навчаються.

Від учителів залежить майбутнє. І треба прагнути до того, щоб це майбутнє було світлим, сонячним і яскравим. А задля цього варто постійно розвиватись, бути творчим і енергійним. Тоді й учні будуть заряджатись цією енергією від свого вчителя, прагнути наслідувати кращі риси свого вчителя./Files/images/den_uchitelya/IMG_2316.JPGВ святковій залі...

Тож, шановні колеги, у наше професійне свято я від усього серця хочу вас привітати з Днем учителя. Бажаю всім не лише здоров’я, а й невичерпної енергії, не лише професіоналізму, а й творчого «вогнику» у погляді, не тільки високої зарплатні, а й високих результатів роботи і вдячних учнів. Любіть свою роботу, своїх учнів, даруйте їм тепло свого серця і, сподіваюсь, вони віддячать вам тим же!

Лапоть Т.О., учитель української мови та літератури Ковтунівського НВК

* * *

День учителя – свято особливе!
Бо наші вчителі дуже терпеливі!
Вони терпляче нас навчають,
Їхні добрі серця нас надихають!
Ми дуже Вас цінуємо,
Буває, з вами ми "воюємо"
Але у цей чудовий день,
Даруєм подарунки, співаємо пісень!!!
Щоб на ваших устах усмішка була
І любов, як квітка, у душі цвіла!

Вербицька Дарина, 9 клас

Навіщо нам потрібні вчителі?

Напередодні Дня учителя у мене спитали: "Навіщо потрібні вчителі?"

Мені вони потрібні для того, щоб отримати нові знання. Вони навчили мене читати, писати, рахувати, розв'язувати задачі, рівняння, вивчати іншомовні слова, вчити іноземну мову.

І зараз вчителі навчають мене щодня чомусь новому. Ці люди навчили мене змалку правильно поводитись у класі та школі, дотримуватись певних правил, бути дисциплінованою, чемною, слухняною і чесною.

Я просто не уявляю собі життя без учителів. На уроках ми можемо трохи пожартувати разом з учителями, відволіктись від складної теми, щоб трохи відпочити і з новими силами продовжити здобувати знання. Якщо я чогось не розумію чи у мене щось не виходить, вчителі завжди допоможуть, підтримають, пояснять. Від учителів можна дізнатись не тільки те, що вимагає тема уроку, а й щось незвичайне, те, що цікаве саме для нас./Files/images/den_uchitelya/IMG_2327.JPGЦе все - для Вас, шановні вчителі!!!

Тож, на мою думку, вчителі потрібні тому, що вони не лише навчають нас, а й допомагають отримати гарну освіту, стати гарними людьми, знайти свій шлях у житті.

Болтай Анна, 7 клас

Кiлькiсть переглядiв: 300

Коментарi