Тиждень Толерантності

2016-11-21

/Files/images/IMG_0455.JPG

З 14 по 18 листопада 2016 року в Ковтунівському НВК пройшов тиждень Толерантності під гаслом:«Толерантність – шлях до порозуміння», в рамках якого було заплановано і проведено ряд заходів з урахуванням всіх вікових категорій дітей.

На загальношкільній лінійці було надано інформацію про Міжнародний день Толерантності, та як розуміють слово «Толерантність» в різних країнах світу.

/Files/images/lTjRQZDpFIY.jpg

Протягом всього тижня проводились конкурси малюнків «Толерантність врятує світ» для молодших школярів та конкурс творів «Всі ми різні – всі ми рівні» для старшої ланки.

Для учнів 3-4 класів практичним психологом було проведено психологічну гру «Подорож на планету Доброта», де діти закріпили отримані знання з зазначеної теми та позмагалися в запропонованих конкурсах. Учасники гри були активними, із захватом змагалися між собою та були нагороджені грамотами. А ось для учнів 5 класу була проведена година спілкування «Дружній колектив: який він?», де діти мали змогу отримати відповідь на питання: «Що таке толерантність і як вона допомагає у спілкуванні з однокласниками?». Всі були запрошені до спілкування та взаємодії.

/Files/images/MoxMk9ztrho.jpg

/Files/images/ktwv9B4P_Do.jpg

Не оминув тиждень Толерантності і наших найменших учнів. Для учнів 1-2 класу був проведений психологічний урок «Радість і усмішка», метою якого було підвищення інформованості та формування навиків у дітей норм міжособистісного толерантного спілкування.

Для учнів 8-9 класів був проведений тренінг «Толерантність - об'єднаймо зусилля», де учні проаналізували принципи толерантності та подискутували як уникнути конфліктних ситуацій, які трапляються в житті.

Дуже цікаво і весело у Ковтунівському НВК пройшла квест – гра «Знайди посмішку». Кожної перерви наші учні ставали детективами і за підказками знаходили «Посмішки». Найактивнішими були учні початкової школи.

/Files/images/PB_W-S8TNOE.jpg

/Files/images/88Kh-GfxI2g.jpg

Цікавим і хвилюючим для вчителів було Бліц – опитування «Міс або містер Толерантність». Учні 5-11 класів мали змогу проголосувати за найтолерантнішого, на їх думку, вчителя. Також проводилося анкетування і для учнів 5-11 класів, за результатами якого діти могли дізнатися свій рівень толерантності.

Практичний психолог провела годину-подорож «Привiт! Hello! Bonguar!» для учнів 10-11 класу, де діти познайомилися з традиціями та правилами спілкування людей в інших країнах та переглянули відеоролик «Будьмо уважні до ближніх», який показав кожному учню, що необхідно приймати кожного таким, який він є та дати йому право бути індивідуальним.

Тиждень Толерантності в нашій школі завершився проведенням акції для дітей «Комплімент кожному!», в якій прийняли участь учні різних класів. Проведення цієї акції дозволило «мешканцям школи» відчути себе єдиним цілим.

Кiлькiсть переглядiв: 461

Коментарi