• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та літератури в НВК

Тиждень української мови та літератури в НВК

2016-03-14

/Files/images/IMG_9402.JPG

З 9 по 12 березня у Ковтунівському НВК проходив тиждень української мови та літератури. Метою всіх проведених заходів було: актуалізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури; збагатити словниковий запас; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

Відкриття тижня проведено у формі урочистої лінійки до Дня народження Т.Г.Шевченка, під час якої учні вшанували пам'ять великого Кобзаря, згадали найвідоміші твори поета, прослухали пісні на слова Генія. Після лінійки бібліотекарем Бондаренко В.М. була організована виставка книжок Т.Г.Шевченка, а також цікавих фактів з життя Кобзаря./Files/images/IMG_9405.JPG

Протягом тижня були проведені різноманітні заходи для старшокласників: конкурс фотоколажів «Краща мова єднання – це українська» (5 – 11 кл.), мовознавчий турнір (5 – 6 кл.), конкурс найкращих декламаторівпоезій Т.Г.Шевченка (9 кл.), вікторина «Знаю і поважаю творчість Івана Франка» (10 кл.), літературна вікторина за творчістю Т.Г.Шевченка (5 – 7 кл.), гра-змагання «Українські афоризми, прислів’я та приказки» (11 кл.).

Урочисте закриття Тижня української мови та відбулося на загальношкільній лінійці. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами та солодкими призами.

Учителі української мови та літератури висловили щиру вдячність усім учасникам, учителям та адміністрації школи за допомогу в організації та проведенні тижня.

/Files/images/IMG_9412.JPG/Files/images/IMG_9410.JPG/Files/images/IMG_9419.JPG/Files/images/IMG_9430.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 315

Коментарi

  • Диана

    2017-07-12 09:28:59

    Гарно був тиждень...