• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

2021-12-15

/Files/images/den_chornobiltsv/11.jpg

14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ № 945 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року./Files/images/den_chornobiltsv/12.jpg

30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісіє юприйнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд. Саркофаг споруджений у найкоротший строк – за 206 днів.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, удалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. До ліквідації наслідків аварії було залучені тисячі фахівців різних професій! Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі - усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Працювали вахтовим методом – приїздили одні, отримували максимально допустиму дозу радіації і поверталися, а на зміну приїздили інші. За неповними даними, через чорнобильський майданчик пройшли понад 600 тисяч осіб./Files/images/den_chornobiltsv/13.jpg

У День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС у музеї закладу освіти для старшокласників учитель Єресь В.В. провів годину пам’яті «Вони врятували не лише життя».

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.

/Files/images/den_chornobiltsv/14.jpg

/Files/images/den_chornobiltsv/15.jpg

/Files/images/den_chornobiltsv/16.jpg

/Files/images/den_chornobiltsv/17.jpg

/Files/images/den_chornobiltsv/18.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi